Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ

ΚΑΡΑ-ΜΕΛΙ-ΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 150 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
  • 150 ΓΡ.ΣΟΚΟΛΑΤΑ
  • 150 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Λιώνεται την ζάχαρη μέσα στο νερό σε σιγανή φωτιά.Μόλις σχηματιστεί ένα διαφανές σιρόπι,προσθέτετε την σοκολάτα σε κομματάκια,την κρέμα γάλακτος και το μέλι.Σιγοβράζεται το μείγμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.
Αφήνετε να πήξει και ελέγχετε αν έχει γίνει ρίχνοντας μια σταγόνα σε ένα πιάτο: αν ξεκολλάει εύκολα, η καραμέλα είναι έτοιμη.
Αποσύρετε απο τη φωτία και αδειάζετε το μείγμα  μέσα σε μια μεταλλική, λαδωμένη θήκη για παγάκια. Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε στην κατάψυξη για μια νύχτα.Καταναλώνεται τις καραμέλες την επομένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου