ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ξένοι συγγραφείς
  •   Σύγχρονη μελισσοκομία (ΗΕΝRI CLEMENT)
  Εκδόσεις Ψύχαλου              63€
  Μια εγκυκλοπαίδεια για την μέλισσα, ένα πολύ καλό βιβλίο με πάρα πολλές φωτογραφίες
  και τεχνογνωσία για τον αρχάριο και τον επαγγελματία. Το μόνο αρνητικό είναι οτι σε κάποια θέματα αφορά Γαλλικές συνθήκες.


  • ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ (Wolfgang Ritter)
  Εκδόσεις Ψύχαλου              15€
  Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε έγχρωμες φωτογραφίες για όλες τις ασθένειες του γόνου και των ενήλικων μελισσών που θα σας βοηθήσουν στην ασφαλή διάγνωση τους καθώς και σαφείς οδηγίες για την συμπτωματολογία, καταπολέμηση και πρόληψή τους.


  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (Roger A. Morse)
  Παραγωγή και εκτροφή βασιλισσών
  Εκδόσεις Ψύχαλου              13€
  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (Pierre Jean-Prost)
  Eκδόσεις Ψύχαλου              22€


  • ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ( Roch Domerego)
  Εκδόσεις Ψύχαλου           13.50€
  Ο Roch Domerego είναι ένας από τους σπουδαιότερους ειδικούς της μελισσοθεραπείας , ένα κράμα παράδοσης και εκσυγχρονισμού , η οποία συμφιλιώνει τον άνθρωπο με τη φύση . Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο , μας ταξιδεύει στην ανακάλυψη ενός κόσμου αρμονίας που έχει πολλά να μας μάθει . Φυσικά , γνωρίζουμε ήδη ότι τα προϊόντα της κυψέλης κάνουν καλό στην υγεία . Όπως αυτές οι συνταγές της γιαγιάς που ο σημερινός άνθρωπος αντιμετωπίζει με ευγενική συγκατάβαση . Αλλά c , με ιδιότητες πολύ ανώτερες από εκείνες της χημικής φαρμακοποιίας , χωρίς αναπιθύμητες παρενέργειες , ούτε απαγορευτικό κόστος . Ο Roch Domerego μοιράζεται μαζί μας τις τεράστιες ελπίδες που κρύβει η πράσινη ιατρική , τόσο για το υγιές μέλλον των ανθρώπων της Δύσης που έχουν μπουχτίσει από τα χάπια , όσο και για την επιβίωση των φτωχών χωρών . Μας αποκαλύπτει επίσης για πρώτη φορά τις πρακτικές συνταγές , καρπός πολλών χρόνων εμπειρίας , οι οποίες μας επιτρέπουν να θεραπε''υσουμε εκαντοτάδες ασθένειες . Ανακαλύπτουμε λοιπόν ότι μπορούμε να φροντίσουμε την υγεία μας φυσικά , απλά και αποτελεσματικά .


  Έλληνες συγγραφείς

  • ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΡΗ (Θανάσης Μπίκος Γεωπόνος)
  Εκδόσεις Ψύχαλου           15€
  Η Γύρη είναι πολλαπλά άγνωστη για τους περισσότερους . Βασικός στόχος αυτού του βιβλίου είναι μια γνωριμία για όλους . Δεν απευθύνεται μόνο σε μελισσοκόμους ή ειδικούς , αλλά στον καθένα που θάθελε να γνωρίσει : ·Τι είναι η Γύρη ·Ποιος ο ρόλος της στο φυτικό κόσμο ·Ποια η αξία της για τη μέλισσα και πως αυτή συμμετέχει στην επικονίαση των φυτών ·Για τα γυρεοδοτικά φυτά , βιολογία και σύνθεση της Γύρης ·Πως συγκομίζεται η Γύρη από τη μέλισσα και στη συνέχεια από τον άνθρωπο ·Τεχνολογία - Τυποποίηση - Εμπόριο Γύρης ·Που , πως και πόσο ωφελεί η γύρη τον ανθρώπινο οργανισμό ·Κατανάλωση και δόσεις Γύρης ·. . . . και κάθε τι άλλο ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΡΗ . 


  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ (Α. Θρασυβούλου)
  Καθηγητής στο Α.Π.Θ
                                          27€  • ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ  (Πασχ. Χαριζάνης)
  Καθηγητής στο γεωπονικό παν/μιο Αθηνών.

                                        30€  • ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΟΥ (Θανάση Μπίκου Γεωπόνου)
                                    16€
  Ένα ευκολοανάγνωστο και πολλές φορές χιουμοριστικό με την απλότητα του βιβλίο κατάλληλο ακόμα και για τους ολοκαίνουργιους στον κλάδο την μελισσοκομίας.


  • ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ-ΜΕΛΙΣΣΩΝ ( Θανάση Μπίκου Γεωπόνου)
                                  20€

  • ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ  ( Θανάση Μπίκου Γεωπόνου)
                               20€

  • ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ  ( Θανάση Μπίκου Γεωπόνου)
  Εντατικές μεθόδοι παραγωγής μελιού
                             20€

  • ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΙΟΥ (Μιχ. Υφαντίδης)
                          28€


  • ΚΥΨΕΛΗ ΑΡΓΩ   ( Θανάση Μπίκου Γεωπόνου)

                        13€
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
                       6€

  • Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ
                       60€


  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
                    95€

  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ
                   50€

  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ .Σύγχρονες μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης (Νικολαίδης.Ι.Νικ.)
  Εκδόσεις ΑΘ.σταμούλης
                    25€

  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ  (Νικολαίδης.Ι.Νικ.)
  Εκδόσεις ΑΘ.σταμούλης
                    15€

  • Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (Προβατάς Δημήτρης)
  Εκδότης Μελισσοκομικός συναιτερισμός Κέρκυρας
                   12.22€

  • ΤΟ ΜΕΛΙ (Αλεξάκης Αλέξανδρος)
                      14.27€


  ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
  Σε αυτή τη σελίδα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε όλη την βιβλιογραφία σχετικά με την μέλισσα και με θέματα συγγενή όπως τα μελισσοκομικά φυτά που είναι διαθέσιμη στους φίλους μας μελισσοκόμους αρχάριους και επαγγελματίες. Αυτά είναι όσα βρήκα στο internet και όσα έχουν πέσει στα χέρια μου. Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν και άλλα βιβλία σχετικά με αυτόν τον κλάδο αλλά να μην τα έχω αντιληφθεί εως τώρα, δεν υπάρχει καμία διάθεση να ξεχωρίσω κανένα βιβλίο, απλά προσπαθώ να συγκεντρώσω τι βιβλία υπάρχουν διαθέσιμα σε εμάς τους μελισσοκόμους. Άν έχω ξεχάσει κάποιο βιβλίο ας μου πείτε...Αν κάποιο καινούριο πέσει στην αντίληψή μου θα το αναρτήσω άμεσα. Όσο αναφορά τις τιμές και αυτές είναι ενδεικτικές και συγκεκριμένα αυτές που έχω βρεί εγώ στα διάφορα site και βιβλιοπωλεία.
  Όσα έχω διαβάσει θα προσπαθήσω δειλά δειλά να κάνω κάποια σχόλια σχετικά με την μεταδοτικότητα που έχουν και το πώς θεωρώ εγώ το περιεχόμενο τους έχοντας μόνο σκοπό την διευκόλυνση κάποιων καινούριων μελισσοκόμων. 
  Για το που μπορείτε να προμηθευτείτε αυτά τα βιβλία μπορείτε να με ρωτήσετε όποτε θέλετε, απλά είναι κάτι που δεν θα το ανακοινώσω απο το blog για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.