Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΔΩ Ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ...
ήταν γιός του Απόλωνα και της Κυρήνης. Τον ανέθρεψαν η γιαγιά του και οι Ώρες. Στην συνέχεια ανέλαβαν την εκπέδευση του οι μούσες. Κοντά τους έμαθε την Ιατρική και την μαντική. Απο τις Νύμφες έμαθε την καλιέργεια του αμπελιού και τις Ελιάς, πως να φροντίζει τα μελίσσια, πως να παρασκευάζει τυρί απο το γάλα και πως να μπολιάζει τις αγριελιές για να βγάζουν καρπο.
Ο Αρισταίος φρόντισε  όσα γνώριζε να γίνουν κτήμα των ανθρώπων.
Τιμήθηκε στην Αρκαδία γιατί δίδαξε στους Αρκάδες την Μελισσοκομία, την κατεργασία του μαλιού και την τέχνη του κυνηγιού.
Λατρεύτηκε ως γεωργική θεότητα στην Σαρδηνία και στην Σικελία.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
Ο πατέρας της αριθμητικής και όχι μόνο, βεβαίωνε οτι το μέλι έχει αξιοσημείωτες και ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτός και οι πυθαγόριοι μαθητές του ακουλουθούσαν μια δίαιτα που στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στα χορταρικά και στο μέλι. Και όχι μόνο έφτασε τα 90 χρόνια (ο μέσος χρόνος ζωής στην Αρχαια Ελλάδα δεν ξεπερνούσε τα 50 χρόνια )αλλά σε μεγάλη ηλικία σκάρωσε το πυθαγόριο θεώρημα.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ο μεγάλος φιλόσοφος και πανεπιστήμων Αριστοτέλης υποστήριζε οτι το μέλι έχει ιδιαίτερες ιδιότητες που βοηθούν στην διατήρηση της υγείας και την  παράταση της ζωής του ανθρώπου.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Ο πατέρας της ατομικής θεωρίας, χρησιμοποιούσε πάντοτε το μέλι στην τροφή του και έζησε περισσότερο απο 100 χρόνια. Μια μόνιμη συμβουλή του  σε όσους τον ρωτούσαν πως τα κατάφερνε να ζεί εν υγεία και να διαλογίζεται σε τόσο μεγάλη ηλικία, ήταν: << χρειάζεται τα μεν έσωθεν του σώματος να διαβρέχονται δια μέλιτος, τα δε έξωθεν δι'ελαίου>>.
ΑΝΑΚΡΕΩΝ
Ο γνωστός ποιητής  της αρχαιότητας χρησιμοποιούσε πάντοτε γνήσιο ποτό παρασκευασμένο απο μέλι. Πέθανε σε ηλικία 115 ετών
ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ
2000 χρόνια πριν έγραφε οτι το μέλι δίνει εξαίρετα αποτελέσματα σε περιπτώσεις εντερικών παθήσεων, μολυσματικών πληγών, συριγγίων.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
Θα τελειώσουμε με τον πατέρα της ιατρικής που πρίν 2500 χρόνια χρησιμοποιούσε ευρύτατα και με απόλυτη επιτυχία το μέλι εναντίων διαφόρων ασθενειών, ενω παράλληλα το χρησιμοποιούσε και ο ίδιος στην διατροφή του. Έζησε 107 χρόνια και υποστήριζε οτι το μέλι λαμβανόμενο μαζί με άλλες τροφές είναι θρεπτικό και δίνει ωραίο χρώμα στο πρόσωπο. Η παράδοση αναφέρει οτι επάνω στο μνήμα του εγκαταστάθηκεσμήνος μελισσων που το μέλι τους θεράπευε τις παιδικές ασθένειες.

Πηγή: όλα για το μέλι
Θανάσης μπίκος,
Μήπως τελικά όλα αυτοι οι σοφοί άνθρωποι ύξεραν το μυστικο της μακροζωίας και εμείς το αγνοούμε?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου