Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

HOME SPA ME ΜΕΛΙ


Μάσκα με μέλι
Για ξηρή, θαμπή και αφυδατωμένη επιδερμίδα απλώστε στο πρόσωπο σας μια στρώση μέλι και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
Peeling με μέλι
Ανακατεύετε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Τρίβετε απαλά το πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
Μπάνιο με μέλι
Αντίστοιχα διαλύστε μες στο νερό μισό φλιτζάνι του τσαγιού μέλι και μουλιάστε για 20’. Θα μαλακώσει και χαλαρώσει το δέρμα σας.



Μάσκα από γιαούρτι για όλους τους τύπους δέρματος
Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για τις επιδερμίδες που έχουν καεί από τον ήλιο καθώς και για όλoυς τους τύπους δέρματος.
Συστατικά:
1 κουταλάκι γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι ρευστό μέλι
Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε τα υλικά και απλώνετε την μάσκα στο δέρμα σας. Αφήστε την για 15 λεπτά, πλύντε το πρόσωπό σας και σκουπίστε το με καθαρό πανί. Συνεχίστε με την υδατική σας κρέμα.
Μάσκα με μέλι και ελαιόλαδο: Ανακατέψτε δυο κουταλιές μέλι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε στα μαλλία και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά ξεπλύνετε καλά και κάντε σαμπουάν. 
Μεσογειακή μάσκα: Αναμείξτε δυο κρόκους αυγού με λίγο μέλι, θα ενυδατώσει τα μαλλιά, διεγείρει τις ρίζες και μαλακώνει το τριχωτό της κεφαλής.   
Μαλακτικό με σησάμι και καρύδα:
Συστατικά: 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σησαμέλαιο, 2 ολόκληρα αυγά, 2 κουταλιές γάλα καρύδας, 2 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά λάδι καρύδας
Οδηγίες: Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Μετά το σαμπουάν, ξεπλύνετε και απλώστε το μαλακτικό στα μαλλιά, κάντε μασαζ με τα δάκτυλα σας και αφήστε για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 
ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΕΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά άργιλο
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμονιού ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Είναι ιδανική για λιπαρά δέρματα καθώς περιέχει άργιλο και λεμόνι συστατικά που βοηθούν στην ρύθμιση της λιπαρότητας. Μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα.
ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ 1κουταλιά μέλι
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά λάδι αβοκάντο ή πολτοποιημένο αβοκάντο
1 κουταλιά τζέλ αλόης
1 κάψουλα βιταμίνης Ε

Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες όλων των συστατικών αλλά και η βιταμίνη Ε (αντιοξειδωτικές ιδιότητες) βοηθούν στην αναδόμηση, τη θρέψη και την αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Μπορεί να γίνεται 3 φορές την εβδομάδα.
ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΛΙΦΤΙΝΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
1/2 χυμό λεμονιού
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
Αναμειγνύουμε τα παραπάνω υλικά και απλώνουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο.Για10'-15',ξεπλένουμε με νερό ή λοσιόν.
Άμεση ενυδάτωση,λάμψη και τροφή.
30 γρ αλεύρι σιταρένιο μαλακό, 20 γρ νερό, 30 γρ μέλι και λίγες σταγονες ροδόνερο, όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μαλακό και ρευστό.Η μάσκα απλώνεται προσεχτικά στο πρόσωπο και παραμένει για μισή ώρα.Μετά ξεπλένεται με κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα μαλακό 'υφασμα η φυσικό σφουγγάρι.Εφαρμογή 2 φορές την εβδομάδα επι ένα μήνα 


Μέλι κ Μήλο.Εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο.Αυτό το γλυκό θαύμα θα συμβάλει στη σταθερή, ομαλή, και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε 1 μικρό καλά πλυμένο μήλο με την φλούδα του, μια κουταλιά σούπας μέλι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενείς πολτός.εφαρμόζεται στο πρόσωπο για 20' και αφαιρείται με δροσερό νερό.


 Μέλι λαμπερά μαλλιά. Ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουτ.γλυκού φρέσκο λεμόνι και 1 φλυτζάνι ζεστό νερό. Μετά το λούσιμο, εφαρμόζουμε το μείγμα μας στα μαλλιά και τα στεγνώνουμε χωρίς ξέπλυμα. Το αποτέλεσμα? Εκθαμβωτικό


Sweet Scrub. 
1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα που έχουμε 'πολτοποιήσει' στο μπλέντερ, 2 κουταλιές της σούπας βρώμη και λίγο χυμό λεμονιού. Κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπό, για 5 περίπου λεπτά κ στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (τεχνικός φαρμάκων και καλλυντικών)

1 σχόλιο:

  1. Στη αντιρυτιδικη μασκα τη καψουλα Vit-E μπορειται να την προμηθευτειται απο καποιο φαρμακειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή