Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΤΕΩΡΑ

Καλως σας βρήκα και πάλι αφου είχα λείψει μια βδομάδα για διακοπές. Είχα πάει στα Μετέωρα μαζί με την βασσίλισα μου.
 ΜΟΝΗ  ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις την μαγεία του τοπίου. Τα χρώματα στον ουρανό, ο ήλιος, η φύση. Οι τεράστιοι βράχοι των Μετεώρων, στέκονται εκεί επιβλητικοί φυλάσοντας καλά το μυστικό της απαράμιλλης ομορφιάς. Τα μοναστήρια που μοιάζουν να αιωρούνται απο μια αόρατη δύναμη, ανάμεσα στα σύνεφα. Στα συνολικά 6 μοναστήρια που υπάρχουν σώζονται θησαυροί, καιμήλια και έργα τέχνης υψηλής ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί απο τον ΟΗΕ (μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι αδίκως). Στη θέα αυτού του πέτρινου συμπλέγματος μένεις έκθαμβος.
Απο την άλλη οι άνθρωποι απλοί, καταδεκτικοί, πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ήρεμοι σαν να ζούν σε άλλο χρόνο μακριά απο την βαβούρα της μεγαλούπολης!
Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
ΤΟ ΑΙΓΛΗ ΑΠΟ ΕΞΩ
Μια ακόμα έκπληξη για εμάς: ο Νίκος. Ένας δραστήριος, δυναμικός, έξυπνος νέος που άφησε την Ζούγκλα της Αθήνας και μεταφέρθηκε στην κοινωνία των Μετεώρων- Καλαμπάκας, για να αναπτύξει εκεί την επιχειρηματικότητα του.
μια μελισσούλα σε έναν ανθισμένο θάμνο έπερνε την γύρη της, εξω απο το μοναστήρι  (ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΕΩΡΟ)
Ήταν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ''ΑΙΓΛΗ" όπου μείναμε. Ένας χώρος ζεστός, οικογενειακός, πολύ καθαρός, προσιτός οικονομικά, με απίστευτη θέα και γεναιόδωρο πρωινό!
Ο Νίκος ήταν πάντα πρόθυμος να μας δώσει πληροφορίες για τις δραστηριότητες  και τις εκδρομές που μπορούσαμε να κάνουμε, καθότι κοντά στην Κλαμπάκα σε απόσταση 30 με 45 λεπτά υπάρχει το μαγευτικό Περτούλι και η λίμνη Πλαστήρα.
Οι ωραίες στιγμές και οι άνθρωποι που γνωρίσαμε στα Μετέωρα θα είναι πάντα στο μυαλό μαςκαι την καρδία μας.
ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου